Finding Vivian Maier

Gister was de documentaire film "Finding Vivian Maier" op Canvas. Het bijzondere verhaal van een jonge man die op een veiling een hele doos vol foto's kocht voor $350. De foto's bleken van ene Vivian Maier te zijn. Hij zocht op internet naar de fotografe die al dit werk had gemaakt, maar vond hier niks. Hij begon met alle negatieven inscannen op een blog en kreeg hier veel reacties op. Nogmaals probeerde hij te vinden wie deze mysterieuze vrouw was. Ze bleek net twee weken overleden te zijn.

"Nothing is meant to last forever, we have to make room for other people" - Vivian Maier

Zo begint de zoektocht naar het verhaal achter de vrouw die haar hele leven Nanny was. Een zoektocht door haar zorgvuldig bewaarde spullen brengt het hele verhaal verder op gang. Zo ontstaat er een portret van Vivian die na haar dood beroemd werd om haar zelfportretten. Ontzettend intrigerend, soms wat trieste film over een bijzondere vrouw. Wat vooral heel erg raakt is de waarde die de John Maloof weet in te schatten van de dozen met de verborgen schat.

Bron van de foto's: uit het archief van Vivian Maier, voor meer van haar prachtige foto's zie vivianmaier.com en meer info over de docu film hier.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0