Blink Now Organization

Bron: Bemagazine.org
Bron: Bemagazine.org

Iedereen kent deze quote denk ik wel... "Be the change that you want to see in the world" van Mahatma Gandhi. Het mooie is dat het alles omvattend is. Waarschijnlijk dat je hem daarom zo vaak langs ziet komen op internet. Voor mij is er een iemand die deze quote ook meer dan dubbel dwars heeft waar gemaakt. Dat is Maggie Doyne. Niet voor niks gebruikt ze deze tekst dan ook op haar website

"We have the power to create the world we want to see every day." -Maggie Doyne

Ik hou altijd van programma's die je ogen openen voor wat er speelt in de wereld en in andermans levens. Zo was gisteren 'Floortje naar het einde van de wereld' op de tv. Hierin ging Floortje op bezoek bij de prachtige Maggie Doyne. Ergens in de aflevering zie je de slaapkamer van Maggie en daar hangt een poster met de quote erop.  Ik denk dat je naast Gandhi ook Maggie's naam eronder kan/mag plaatsen. 

Bron: blinknow.org
Bron: blinknow.org

Dit is Nisha. Haar verhaal komt duidelijk naar voren, met haar is de  stichting begonnen. Dit meisje was haar ouders verloren op 7 jarige leeftijd. Haar moeder is overleden aan baarmoederkanker. Hierdoor is haar wens om oncologe te worden en dan in de kleine dorpjes in Nepal mensen te helpen genezen. Zodat hun kinderen niet zonder hun ouders hoeven te leven, en dat allemaal door het werk van een vrouw!

Het mooie is dat ze begonnen is met het naar school laten gaan van 1 kindje voor 500 roepie per jaar (Nisha dus). En nu is ze een moeder van 28 met 51 kinderen, in een children's home. Staat er een school, een gezondheidskliniek, een vrouwencentrum en duurzaamheid hoog in het vaandel... Een hele grote inspiratiebron! 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0