Fogo Island Inn

"Je geeft zelf betekenis aan je leven. Die betekenis is er niet vanzelf"

Bron: fogoislandinn.ca
Bron: fogoislandinn.ca

In de aflevering van 'Close Up: Todd Saunders  - terug naar Fogo Island' zie je een prachtige documentaire over een hele bijzondere architect. Dat op zich is al heel inspirerend. Maar het project Fogo Island Inn is dat helemaal.

Bron: one.classetouriste.be
Bron: one.classetouriste.be

De inwoneraantallen van Fogo Island bleken met elke volkstelling enorm afgenomen te zijn, de kabeljauw inkomsten namen af.. Maar een geniale vrouw bedacht dat het tijd werd om de massale leegloop tegen te gaan en de kracht van het eiland en de mensen te delen met anderen. En dat alles zonder ook maar een moment het eiland te 'verkopen'. Ze heeft Todd Saunders gevraagd om naar het eiland te komen en meerdere verblijven en een Inn te ontwerpen.

Bron: fogoislandshop.ca
Bron: fogoislandshop.ca

Het mooie is dat het hele eiland betrokken werd bij het maken van de Inn. Vrouwen op leeftijd hebben 225 quilts gemaakt voor op de bedden, stoelen werden door de lokale botenbouwer gemaakt, het hotel zelf door plaatselijke arbeiders. Niks is uit handen gegeven. Zelfs de architect is iemand die opgegroeid is in Newfoundland. Ook zijn verschillende grote namen verbonden aan de zorgvuldig bedachte ontwerpen van de meubels/behang etc. Zoals Donna Wilson.

 

De Inn heeft ervoor gezorgd dat mensen (met kinderen) weer terugkomen naar het eiland en er meer inkomsten door ecotoerisme ontstaan. Ook is er een prachtige Inn aan het einde van de wereld gemaakt waar alles nog puur natuur is (de rotsen zijn 400 miljoen! jaar oud!). Dit heeft ook geresulteerd in een prachtige webshop waar je de producten van het eiland kan kopen.

 

Ook erg interessant: hun economic nutrition label! 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0